Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΣΧΟΛΙΚΟΝ ΕΤΟΣ 1966-1967

ΔΗΜΟΤΙΚΟΝ ΣΧΟΛΕΙΟΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Στην φωτογραφία εικονίζονται 57 μαθητές της Γ΄ τάξης με την δασκάλα τους Ελένη Δεβελέκου, του Δημοτικού Σχολείου Τερψιθέας Γλυφάδας του σχολικού έτους 1966-1967. Όλα αυτά τα παιδιά γέμιζαν μια αίθουσα του σημερινού 16ου Δημοτικού σχολείου της πόλης μας, αφού είναι το ίδιο κτίριο. Αριθμός παιδιών που σήμερα θα ήταν κατανεμημένο σε τρεις αίθουσες, σε τρία τμήματα.

Ο κάθε δάσκαλος της εποχής αυτής κατέβαλλε ηρωίκή προσπάθεια να μπορέσει να "μάθει γράμματα" σε αυτό το πλήθος των μαθητών. Τυχαίο δεν ήταν ότι η κοινωνία τον κατέτασσε στην κορυφή της αξιακής κλίμακας μαζί με τον ιερέα και τον δήμαρχο του τόπου. Ήταν οι εποχές που ο κόσμος στην αξιολόγηση μετρούσε το ήθος και την κοινωνική προσφορά!...
 Την φωτογραφία την αλιεύσαμε από το μηνιαίο έντυπο "το 16ο" (τεύχος 14,Απρίλιος  2008) του Συλλόγου γονέων του 16ου Δημοτικού σχολείου Γλυφάδας που κυκλοφορούσε το διάστημα 2006-2009.
 Οι εικονιζόμενοι μαθητές  είναι:
ΠΑΝΩ σειρά (από αριστερά): Α. Αλυσανδράτος, Δ. Κεφάλας, Ν. Μαρούλης, Ε. Πάσας, Β. Στρατής, Ν. Τζιάλας, Ν. Μπονάκης, _, Δ. Μιχαήλ, Γ. Οικονομίδης, Σ. Τριανταφύλλου, Α. Χάλαρης, Δ. Μαυρομάτης,  Λ. Κοντογιάννης, Πελέκης, Κ. Παναγιωτόπουλος.
Δεύτερη σειρά: Βρεττός, Δ. Ιωάννου, Π. Ηλιάδης, Α. ΒόσΣος, Ν. Καραμολέγκος, Α. Χάνδακας, Ρ. Ξυνογαλά, Παπαδημητρίου, Ν. Κορωνιός, Μ. Σκουτέρης, Στεφάνου, φέγγης, Λαζάρου, Δηλμπεράκης, Α. Ρούσος.
Τρίτη σειρά: Ε. Τσαπαρίκου, Ε. Μακρή, _, _, _, Ε. Σιγάλα, Ν. Μίχου, Ρ. Χαστούπη, Α. Ντουρελιά, Μ. Λιβέρη, Ε. Γεωργιάδη, Δρακοντού, Κεφαλλονίτου, Ρούσου.
Τέταρτη σειρά: Σπανού, Ζέλη, Ζέλη, Ε. Κοντού, Φουστέρη, Αρβανίτη, Μανουσάκη, Κατσούλη, _, Ν. Μπαϊραλίδου, _, _, Ρούσου.
Στην φωτογραφία, απουσιάζουν τα στοιχεία αρκετών μαθητών, είναι ευπρόσδεκτη η συμπλήρωσή τους!


Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο του γονέα Δημήτριου Κεφάλα.
ΣΣ. Η ιστοσελίδα ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ προσκαλεί όσους διαθέτουν παλαιό φωτογραφικό (και όχι μόνο) υλικό από το σχολείο, την Τερψιθέα και την Γλυφάδα γενικότερα να μας το δανείσουν, για να το δημοσιεύσουμε. Να γνωρίσουμε και να συνθέσουμε την τοπική μας ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου