Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟΥΑΙΝ ΜΑΡΚ [TWAIN MARK]

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΜ ΣΩΓΙΕΡ

Ένα παιδί, ο Τομ Σώγιερ, ζούσε με την θεία του Πόλυ στο Μιζούρι της Αμερικής. Ήταν τολμηρός, ατίθασος και πάντα έμπλεκε σε περιπέτειες. Δεν του άρεσε το σχολείο που πήγαινε και η πειθαρχία. Ο καλύτερος φίλος του ήταν ο Χωκ Φιν, με τον οποίο έκαναν φάρσες, παίζαν τους πειρατές, τους ινδιάνους και έψαχναν για χαμένους θησαυρούς.

Ήταν ερωτευμένος με την Μπέκυ και προσπαθούσε να την εντυπωσιάσει με διάφορους τρόπους. Η πιο επικίνδυνη περιπέτεια που έμπλεξε ήταν όταν χάθηκε με την Μπέκυ στην σπηλιά και κινδύνεψαν να πεθάνουν. Στο τέλος , ευτυχώς, βρήκαν την έξοδο και σώθηκαν.
Το μυθιστόρημα αρέσει γιατί οι περιπέτειες του Τομ έχουν χιούμορ, αγωνία και δράση που δεν το κάνουν βαρετό και παρά τις αταξίες του είναι καλόκαρδος και ευαίσθητος.
[Εκδότης: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ, σελίδες 360, έτος πρόσφατης έκδοσης 2009, μετάφραση: ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΦΩΝΤΑΣ, ξενόγλωσσος τίτλος: THE ADVENTURES OF TOM SAWYER]
ΞΕΝΟΦΩΝ ΦΥΤΡΟΣ
 ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη. Το βιβλίο ο μαθητής το δανείστηκε από την Σχολική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου