Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΓΙΑΣΜΟΣ



              Πίσω στα θρανία

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε ευχάριστα για το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας το πρωί της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου. Στην αρχή οι μαθητές μαζεύτηκαν στο ευρύχωρο προαύλιο και το γέμισαν με χαρές και γέλια. Όλα τα παιδιά μιλούσαν για το πώς πέρασαν το καλοκαίρι.
Έφτασε η ώρα που ακούστηκε ξανά μετά από πολύ καιρό ο γνώριμος ήχος του σχολικού κουδουνιού. Μετά από ένα καλοκαίρι όλο χαρά και διασκέδαση, οι μαθητές έχουν γεμίσει τις μπαταρίες  τους και είναι έτοιμοι για μια δυναμική αρχή στα μαθήματα.
Το σχολείο είχε την τιμή να τελέσει τον αγιασμό ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος ο οποίος είναι ένας καλοσυνάτος και γεμάτος ζωή παπάς. Κατάφερε με ευχάριστο τρόπο να κάνει όλους τους μαθητές να τον προσέξουν.
Η άψογη στάση των μαθητών στην σύντομη τελετή του αγιασμού είχε και ένα δώρο που απέσπασε ο μητροπολίτης μας από τους διευθυντές του γυμνασίου και του λυκείου, στο τέλος της χρονιάς να βάλουν οι καθηγητές στους μαθητές ένα βαθμό παραπάνω!
Μήνυμα στους μαθητές για την νέα σχολική χρονιά απεύθυναν εκτός από την μητροπολίτη, η εκπρόσωπος του δημάρχου η κ. Καλογεράκη η οποία αναφέρθηκε στην υλικοτεχνική υποδομή που πρόκειται να προσφέρει ο δήμος στα σχολεία. Η νέα γυμνασιάρχης, Ευγενία Λουμπαρδιά, αφιέρωσε στους μαθητές λίγα θερμά λόγια. Ευχές για καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε ο νέος λυκειάρχης Νικόλαος Κουρασμενάκης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Νίκος Καράμπελας και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Ιωάννης Μασμανίδης. Κατά την διάρκεια των μηνυμάτων ο Μητροπολίτης Γλυφάδας πήγε στους μαθητές και τους έρανε με αγιασμό!
Οι μαθητές στην συνέχεια χωρίστηκαν σε τμήματα και με την συνοδεία καθηγητή πήγαν στις τάξεις τους. Παρέλαβαν το πρόγραμμα των μαθημάτων και ακολούθησε η διανομή των βιβλίων. Ο κάθε μαθητής πήρε από μια ντάνα βιβλίων, ιδιαίτερα μεγάλη ήταν για τους μαθητές της Α΄ τάξης που περιλάμβανε 30 βιβλία, η σχολική τσάντα δεν τα χωρούσε όλα.
Τα παιδιά, κυρίως της Α΄ τάξης, έτρεξαν στους γονείς τους για να τους εξιστορήσουν την εμπειρία τους από την πρώτη σχολική ημέρα και ξεφύλλισαν τα καινούρια τους βιβλία γεμάτα περιέργεια. Πάντως ένα πράγμα είναι σίγουρο: η φετινή χρονιά θα είναι γεμάτη συγκινήσεις, γέλια, χαρές και καινούριες φιλίες που όλοι θα έχουν να θυμούνται στο τέλος… 
Καλή μας σχολική χρονιά!!!
ΜΑΡΙΑ - ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΜΠΙΡΑ, ΣΤΕΛΛΑ ΓΚΟΤΣΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΕΛΕΓΡΑΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου