Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ-ΣΟΥΡΕΛΗ ΓΑΛΑΤΕΙΑ

ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΑΓΑΠΗ


Αναφέρεται σε μια παρέα παιδιών που πηγαίνουν στην ίδια τάξη και μαζί περνούν αξέχαστες στιγμές στο χωριό τους. Τα παιδιά αυτά δουλεύουν στο μαγαζί του κυρ- Ανέστη. Με τα λεφτά που μαζεύουν διοργανώνουν μια γιορτή για την 28η Οκτωβρίου με τη βοήθεια του δασκάλου τους και των παιδιών της πέμπτης και της έκτης τάξης. Επίσης τα παιδιά μαζί με το δάσκαλό τους οργανώνουν εκπαιδευτικές εκδρομές και συζητούν σοβαρά θέματα. Όταν ένα μέλος της παρέας αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, τότε όλοι μαζί το συζητούν και προσπαθούν να δώσουν μια λύση στο πρόβλημά του.

Διαβάζοντας το βιβλίο αισθάνεσαι ότι περιγράφει προσωπικές σου στιγμές. Παράλληλα διδάσκει ότι ο αληθινός φίλος χαίρεται με τις χαρές του φίλου του και λυπάται με τις λύπες του. Ο αληθινός φίλος δεν ζηλεύει ούτε σκέπτεται το κακό του φίλου του και υπάρχει μεταξύ τους συνεργασία, κατανόηση και αγάπη. Τέλος περνά το μήνυμα ότι η φιλία είναι η μοναδική τσιμεντολάση που συγκρατεί τον κόσμο ακέραιο.
[Εκδότης ΠΑΤΑΚΗΣ, σελίδες 202, έτος έκδοσης 2001]
ΖΩΗ ΜΑΡΙΑ
 ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη. Το βιβλίο η μαθήτρια το δανείστηκε από την Σχολική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου