Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ



 ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στο διαγωνισμό «Ζωγραφίζοντας την Ευρώπη - Μυθολογία, Παράδοση, Μουσεία» συμμετείχε το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας με το δημιούργημα του μαθητή Ηλία Ροδίτη, το έργο του οποίου ήταν στα 95 διακριθέντα που τιμήθηκαν με έπαινο.

Την οργάνωση του ζωγραφικού διαγωνισμού ανέλαβε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και Μουσεία, σε συνεργασία με το Ευρωκοινοβούλιο και το European Museum Forum. Οι συμμετέχοντες μαθητές της μέσης εκπαίδευσης από την περιφέρεια Αττικής κλήθηκαν να εμπνευστούν από τη μυθολογία, αλλά και να εξερευνήσουν μέσω διαδικτύου τα μνημεία και τα μουσεία ευρωπαϊκών χωρών και να εκφράσουν μέσα από τα έργα τους όσα έμαθαν κι όσα ένιωσαν.
Η πηγή έμπνευσης του Ηλία Ροδίτη ήταν ο Ελευσίνιος ήρωας Τριπτόλεμος, ο οποίος μετακινιόταν με άρμα που το έσερναν φτερωτοί δράκοντες, δώρο της θέας Δήμητρας. Γύριζε όλο τον κόσμο για να διδάξει την καλλιέργεια των σιτηρών.
Την υποστήριξη του μαθητή που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό ανέλαβε η καθηγήτρια Ορθοδοξία Πεφάνη.
Τα έργα που ξεχώρισε  η κριτική επιτροπή, τα τρία βραβευθέντα και τα 95 που έλαβαν έπαινο, εκτέθηκαν στο Κέντρο Τεχνών του δήμου Αθηναίων. Παράλληλα τα μαθητικά δημιουργήματα της έκθεσης αποτελούν το υλικό λευκώματος με τον τίτλο «Ζωγραφίζοντας την Ευρώπη», που πρόκειται να εκδοθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου