Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!...



 ΚΑΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

Η αρχή της συγκέντρωσης καπακιών έγινε στις 10 Νοεμβρίου του περασμένου έτους. Το δοχείο συλλογής ύψους 80 εκατοστών του μέτρου, δημιουργήθηκε στο εργαστήριο Τεχνολογίας, ενώνοντας δύο κουβάδες που πρόσφερε γειτονικό εστιατόριο.
Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου το δοχείο συλλογής γέμισε! Το περιεχόμενο αδειάστηκε σε μεγάλη σακούλα σκουπιδιών η οποία μισογέμισε, εκτιμάται ότι έχουν 25 κιλά βάρος.
Το άδειο δοχείο συλλογής καπακιών τοποθετήθηκε πάλι στην γνωστή του θέση, δίπλα από το δωμάτιο του φύλακα. Περιμένει ανυπόμονα πλαστικά καπάκια να ξαναγεμίσει πιο σύντομα αυτή την φορά.  
Το σχολείο, συγκεντρώνει καπάκια για να τα προσφέρει στον Σύλλογο Στήριξης ΑμεΑ Κυκλάδων «Δικαίωμα», να αποκτήσει ένα αναπηρικό αμαξίδιο (καροτσάκι), το οποίο το έχει ανάγκη, προσπαθώντας έτσι να βοηθήσει ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. 
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΤΗ Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ   
Ολα ξεκίνησαν από ένα... ψέμα. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του νομού Πέλλας, είδαν σε μια ιστοσελίδα πως 10.000 πλαστικά καπάκια εμφιαλωμένου νερού και αναψυκτικών ανταλλάσσονται με ένα αναπηρικό ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο. Σε συλλόγους, στα σχολεία, σε ταβέρνες και καφενεία της περιοχής σήμανε συναγερμός συμπαράστασης, και μέσα σε λίγες ημέρες ο αριθμός είχε καλυφθεί.
Σύντομα, κατάλαβαν πως όλα αυτά ήταν ένα ψέμα από το διαδίκτυο. Τόσα καπάκια και άλλα τόσα που συνέχιζαν να καταφθάνουν στα γραφεία του Συλλόγου ήταν μάταιος κόπος.  Μια εταιρεία ανακύκλωσης,  με περίσσευμα κοινωνικής ευθύνης, δέχθηκε να κάνει το ψέμα... αλήθεια!
Έτσι, η προσπάθεια συνεχίστηκε, και δεκάδες φορείς από όλη την Ελλάδα, που πληροφορήθηκαν την προσπάθεια μέσω Facebook, blogs και δημοσιευμάτων, άρχισαν να στέλνουν μικρά και μεγάλα δέματα με καπάκια, με το ΚΤΕΛ, με κούριερ, με το ταχυδρομείο.
Αλέξανδρος Στεργίου

1 σχόλιο: