Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Εκφοβισμός (bullying)

 ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Σύμφωνα με τον καθηγητή Dan Olweus «εκφοβισμός παρατηρείται όταν ένα παιδί εκτίθεται, κατ’ επανάληψη και σε διάρκεια χρόνου, σε αρνητικές  πράξεις από ένα ή περισσότερα άτομα.  Ο όρος «αρνητική πράξη» αναφέρεται στην πράξη εκείνη με την οποία ένα άτομο προκαλεί εσκεμμένη βλάβη ή συναισθηματική δυσκολία σε άλλο άτομο, μέσω σωματικής επαφής, λεκτικώς ή με άλλους τρόπους.»

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΗΘΟΥΣ B' ΤΑΞΗΣ


ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ 2013-2014

Ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας απένημε τα αριστεία προόδου για την επίδοση και το ήθος τους κατά την σχολική χρονιά 2013-2014 στους εξής μαθητές της B' τάξης:

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

 ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ "ΟΧΙ"



Πολυπληθής αντιπροσωπεία μαθητών του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας με επικεφαλής την Καθηγητρια Χρύσα Γεωργακάκη συμμετείχε στην παρέλαση της επετείου του "ΟΧΙ" που έγινε στην Άνω Γλυφάδα, στην λεωφόρο Γεννηματά.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΗΘΟΥΣ Α' ΤΑΞΗΣ


ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ 2013-2014


Ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας απένημε τα αριστεία προόδου για την επίδοση και το ήθος τους κατά την σχολική χρονιά 2013-2014 στους εξής μαθητές της Α' τάξης:

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ(12); Για την κακοδαιμονία της Ελληνικής ζωής

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Βαθεία κρίσις των θεσμών μας -κοινωνικών, πολιτειακών, πολιτιστικών! Ωραία πράγματα στα χαρτιά, άθλια στην πραγματικότητα! Τόσα και τόσα δικαιώματα ο πολίτης στο Συνταγματικό Δίκαιο, τίποτε στην Διοικητική Πραγματικότητα, όπως την βλέπομε και την εμφανίζουν οι χρονογράφοι μας με στοιχεία, συμπίπτοντες όλοι, ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων


Η συνέντευξη αυτή, αν της γίνει μεταγλώττιση σε σύγχρονη δημοτική γλώσσα, δυσκολότατα  γίνεται αντιληπτό ότι είναι του 1958! Καθρεπτίζει απόλυτα και την σημερινή πραγματικότητα της Ελλάδας.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ξεκίνησε το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της Αθήνας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. 

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΑΙΔΙΟΥ

Συνάντηση γονέων των οποίων τα παιδιά φοιτούν στα: 3ο, 4ο και 5ο  Γυμνάσια Γλυφάδας  με θέμα: "Ο ρόλος του γονέα στην πορεία της μαθησιακής εξέλιξης του παιδιού" διοργανώνει η Σχολική Σύμβουλος Ευανθία Μίχου

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΘΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ

Αεροφωτογραφία της παραλίας της Γλυφάδας στα μέσα της δεκαετίας του '70 που χρησιμοποιήθκε ως ταχυδρομική κάρτα (postcart). 

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΑΙΓΑΙΟΝ

 Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ
 
 Μια έκθεση για την πιο όμορφη θάλασσα, τη δημιουργία των νησιών και των γεωλογικών θησαυρών της από τα βάθη του γεωιστορικού χρόνου ως το σήμερα, το Αιγαίο μας, επισκέφθηκαν στο Ευγενίδειο Ίδρυμα οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου την Παρασκευή 10 και τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου!

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

3ος Λογοτεχνικός διαγωνισμός ‘’Γρηγόρης Πεντζίκης’’



Εφηβικό Διήγημα και ποίηση

Ο 3ος Λογοτεχνικός διαγωνισμός Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης» προκηρύχθηκε  για το έτος 2014-2015 και  απευθύνεται σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η ημερομηνία υποβολής λήγει στις 30 Ιανουαρίου 2015 (σφραγίδα  ταχυδρομείου).

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ"

Όλοι οι νέοι  που ενδιαφέρονται για την Ορθόδοξη παράδοση, πίστη και ζωή καλούνται να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που προσφέρουν οι Κατηχητικές συνάξεις του Ιερού ναού των Εισοδίων Θεοτόκου (Παναγίτσα).

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ
 
Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στις 6:00 το απόγευμα στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας πραγματοποιείται η επαναληπτική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

15μελές Μαθητικό Συμβούλιο

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ

Παρουσία του Διευθυντή Βασίλειου Αλατζά, οι πρώτοι 15 εκλεγέντες συγκεντρώθηκαν για να συγκροτηθούν σε σώμα, σήμερα Πέμπτη 16 Οκτωβρίου. Ενημερώθηκαν για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν αλλά και για το περιεχόμενο του θεσμοθετημένου ρόλου του μαθητικού συμβουλίου στην σχολική κοινότητα.
Το νεοεκλεγέν μαθητικό συμβούλιο για το σχολικό έτος 2014-2015, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ 15ΜΕΛΟΥΣ

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

Οι εκλογές για την ανάδειξη του 15μελούς μαθητικού Συμβουλίου του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας διεξήχθηκαν σήμερα Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, τις τρεις τελευταίες ώρες. 

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ



ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ


Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας έχει αρχαιρεσίες. Οι γονείς ψηφίζουν για να αναδείξουν  Διοικητικό Συμβούλιο, Ελεγκτική Επιτροπή, και τους εκπροσώπους τους στο Σχολικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας και την Ένωση Γονέων.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΓΛΥΦΑΔΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1970

ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ

Το θαυμαστό τοπίο του αιγιαλού, της παραλιακής ζώνης της Γλυφάδας, εικονιζόμενο από ψηλά την δεκαετία του 1970, τυπωμένο σε ταχυδρομική κάρτα.

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ"



 Βραδιά του Ερευνητή

Το Ερευνητικό Κέντρο «Δημόκριτος» στην Αγία Παρασκευή, άνοιξε τις πύλες του για να καλωσορίσει τους φίλους της επιστήμης και όχι μόνο στις 26 Σεπτεμβρίου! Στο πρόγραμμα "βραδιάς του ερευνητή" , που είναι γιορτή της επιστήμης για όλους τους μικρούς ερευνητές συμμετείχαν ταυτόχρονα 300 πόλεις της Ευρώπης (οι 9 της Ελλάδας).

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΛΕΟΝ!

 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ


Η δημοσιογραφία είναι μια γοητευτική δραστηριότητα που διδάσκεται στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές, ενδεικτικά μαθαίνουν να διακρίνουν ποιό γεγονός αποτελεί είδηση, να γράφουν δημοσιογραφικά, να υπηρετούν την αλήθεια...

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

5ΜΕΛΗ

ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ


 Διεξήχθησαν σε πολιτισμένο περιβάλλον οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μαθητικών συμβουλίων του κάθε τμήματος του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου.

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΑΚΤΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ



 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
 
Πρωτοβουλία για τον καθαρισμό ακτών της Γλυφάδας ανέλαβε ο Δήμος (γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού) σε συνεργασία με την HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος). Συγκεκριμένα προγραμμάτισε διήμερο εκδηλώσεων και Εθελοντικού καθαρισμού των ακτών της πόλης:

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ



 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ


Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας την αφιέρωσε στον Αθλητισμό σε συνδυασμό με την διαφορετικότητα και τον ρατσισμό. 
Η πρωινή συγκέντρωση μόνον θύμισε την καθημερινότητα του σχολείου, κατά την οποία ο Γυμνασιάρχης ανακοίνωσε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων.

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ!

ΣΥΝΑΞΗ ΓΟΝΕΩΝ Α' ΤΑΞΗΣ

Περισσότεροι από 60 γονείς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας για να ενημερωθούν σε παιδαγωγικά και λειτουργικά θέματα του σχολείου, σε σύναξη που  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (χθες) 6 Οκτωβρίου.

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ 5ΜΕΛΩΝ

ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Η εκλογική διαδικασία  για τα 5μελή συμβούλια των τμημάτων της νέας σχολικής χρονιάς θα διεξαχθεί την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου. 
Ψηφίζουν όλοι οι μαθητές για την ανάδειξη των εκπροσώπων του τμήματός τους. Επιλέγουν από 1 μέχρι 5 υποψηφίους, βάζοντας ένα σταυρό δίπλα από το όνομα με μπλέ στιλό. 

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ(11); Για την κακοδαιμονία της Ελληνικής ζωής

ΣΠΥΡΟΣ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ

 "Παντού όπου θάπρεπε να συναντά κανείς την Ευθύνη, την Αγρυπνία, συναντάμε "βολεμένους" ανθρώπους, αναπαυτικές στάσεις, "παγωμένες πιστώσεις" στο κεφάλαιο των ηθικών αξιών, πρωτοκαθεδρίες που αισθάνονται το κατεχόμενο σαν προσωπικό ή και κληρονομικό ακόμα δικαίωμα!"

Ο Σπύρος Πλασκοβίτης (Κέρκυρα 1917- Αθήνα 2000) όταν έδιδε την συνέντευξή του στον Ρένο Αποστολίδη για την εφημερίδα Ελευθερία, το 1958, ήταν 41 ετών και είχε τις ιδιότητες, του δικαστού (από το 1951) και του λογοτέχνη (από το 1947). Παράλληλα εθεωρείτο διακριμένος νομικός με σπουδές σε Αθήνα και Παρίσι.
Η δικτατορία τον απέλυσε από το δικαστικό σώμα, τον φυλάκισε και τον εξόρισε στην Κάσο.

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ(9);

ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΒΙΑΣ

Οι συμπεριφορές που βλάπτουν και ενοχλούν, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως εκφοβισμός ή παρενόχληση ή ασκηση βίας, είναι μια πραγματικότητα που μπορεί να συναντήσει ένας έφηβος. Στις περιπτώσεις αυτές σημασία έχει ο τρόπος αντίδρασης σε αυτές τις αρνητικές και παραβατικές συμπεριφορές.

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΓΟΝΕΙΣ Α' ΤΑΞΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


Οι γονείς των μαθητών της Α' τάξης προσκαλούνται να έλθουν στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου στις 18.00, για να ενημερωθούν σε παιδαγωγικά και λειτουργικά θέματα του σχολείου.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ



 ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ 

Για τον Έλεγχο του Καπνίσματος διοργανώνει τον δεύτερο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό  το  Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Οι μαθητές που λαμβάνουν μέρος στο Διαγωνισμό με ατομικά ή ομαδικά έργα,  προβάλλουν ένα αντικαπνιστικό μήνυμα και προάγουν την υγιεινή συμπεριφορά. 
Οι θεματικές ενότητες του Διαγωνισμού ειναι: