Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ρωτώντας ένα μαθητή τι σκέπτεται να κάνει στο μέλλον, συχνά η απάντηση είναι ότι δεν γνωρίζει. Το πρόβλημα αυτό δημιουργείται διότι υπάρχει περιορισμένη γνώση για τις κλίσεις, τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά του...

Η απουσία προσανατολισμού δημιουργεί αρνητικές καταστάσεις αφού από την αποφοίτηση του μαθητή από το Γυμνάσιο βρίσκεται σε διαρκή διλήμματα επιλογής σπουδών. Καλλιεργείται το άγχος και η ανασφάλεια διότι στις επιλογές του τα κριτήρια δεν είναι τόσο σαφή.
Στον επαγγελματικό προσανατολισμό ο ειδικευμένος φορέας του Υπουργείου Παιδείας, ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) προσφέρει για τους μαθητές δωρεάν τεστ που τους βοηθά στον προσανατολισμό ανακαλύπτοντας ενδιαφέροντα.
 Πάτησε ΕΔΩ για να εγγραφείς στο σύστημα (δημιουργία λογαριασμού) και αφού λάβεις στο email σου τον προσωπικό σου κωδικό, μπορείς να συμπληρώσεις online τα παρακάτω τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού:
  • Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων
  • Τεστ Εργασιακών Αξιών
  • Τεστ Επαγγελματικών Αποφάσεων
Η διαδικασία συμπλήρωσης είναι πολύ σύντομη και απλή και αφού ολοκληρώσεις κάθε τεστ λαμβάνεις μια σύντομη περιγραφή για τα ενδιαφέροντά σου και άλλα προσωπικά σου χαρακτηριστικά που σε βοηθούν να κάνεις τις κατάλληλες για εσένα επιλογές για τη σταδιοδρομία σου. 
Τα συγκεκριμένα τεστ αποτελούν επιστημονικά έγκυρα εργαλεία, τα οποία μέσα από ειδικές έρευνες έχει διασφαλιστεί ότι είναι κατάλληλα να χρησιμοποιούνται από εφήβους και νέους στην Ελλάδα.
Τα αποτελέσματα,  από ένα τεστ δεν αποτελούν την «απόλυτη» διάγνωση που θα ισχύσει για όλη τη ζωή σου και θα δώσει το κλειδί της επιτυχίας. 
 Τα τεστ αυτά να τα επαναλαμβάνεις ανά τέσσερις μήνες διότι ο άνθρωπος, είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος και μοναδικός και παράλληλα εξελίσσεται συνέχεια. Επίσης, συνέχεια αλλάζει και εξελίσσεται η επιστήμη, η τεχνολογία, η εκπαίδευση και η αγορά εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου