Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Συλλογή πλαστικών καπακιών



Με αντάλλαγμα ένα αναπηρικό αμαξίδιο

Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε, πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που θέλουν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, για να το πραγματοποιήσουν. Μερικές φορές όμως βρίσκουμε λύσεις όπως είναι η συλλογή καπακιών, που με απλό τρόπο διευκολύνουν τη ζωή κάποιων ανθρώπων.

Στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας η δημοσιογραφική ομάδα  ανέλαβε την πρωτοβουλία της συλλογής  πλαστικών καπακιών ώστε ο Σύλλογος Στήριξης ΑμεΑ Κυκλάδων «Δικαίωμα» να αποκτήσει ένα αναπηρικό αμαξίδιο (καροτσάκι), το οποίο το έχει ανάγκη, προσπαθώντας έτσι να βοηθήσει ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.
Ο αυτοσχέδιος κάδος είναι τοποθετημένος δίπλα από το δωμάτιο του φύλακα και περιμένει τα καπάκια από τα μπουκαλάκια νερών, χυμών, αναψυκτικών, απορρυπαντικών, γάλακτος... 
Χρειάζεται να μαζευτούν πολλά καπάκια και καλόν είναι να βάλουμε συμμέτοχους κι άλλους συνανθρώπους μας, ακόμα φορείς και συλλόγους. Να ευαισθητοποιήσουμε και καταστήματα, όπως κυλικεία, καφενεία και καφετέριες.
Να σκεφτούμε αυτό το παιδί που δεν έχει την δυνατότητα να έχει αναπηρικό καροτσάκι. Να το βοηθήσουμε στηρίζοντάς το με τον απλό αυτό τρόπο...

                                                                                                                                 Κουστένη Παναγιώτα

2 σχόλια:

  1. ΤΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτήν την παράμετρο δεν την εξετάσαμε. Μας ενδιαφερει η πράξη, να υπάρχει, να καλλιεργηθεί το ενδιαφέρον, στα παιδιά κυρίως, προς τον συνάνθρωπο. Το καροτσάκι θα το αγοράσει ο Σύλλογος "Δικαίωμα" . Εμείς θα τους προσφέρουμε τα πλαστικά καπάκια. Αν μπορείτε να βοηθήσετε στις προδιαγραφές είναι ευπρόσδεκτη η συμβολή σας. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή