Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ
 
Ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο που δραστηριοποιείται και στην πατρίδα μας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η παρουσία του είναι ιδιαίτερα εκδηλωτική. 
Χαρακτηριστικό του σεισμού είναι ότι δεν προειδοποιεί που θα εκδηλωθεί. Η περιοχή μας είναι σεισμογενής, όπως το σύνολο σχεδόν του Ελλαδικού χώρου. Είναι ο λόγος που πρέπει να μας βρει προετοιμασμένους.
Έχει αποδειχθεί ότι τα περισσότερα θύματα σε μια σεισμόπληκτη περιοχή προέρχονται από τον πανικό.
Το δέος της σεισμικής δραστηριότητας και η άγνοια αντιμετώπισης του προβλήματος δημιουργούν πανικό που μας οδηγεί να κάνουμε λανθασμένες ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μας.
Το σχολείο έκανε άσκηση σεισμού, η οποία περιελάμβανε δύο μέρη. Στο πρώτο, κάθε τμήμα του σχολείου ενημερώθηκε στο τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές σε περίπτωση σεισμού. Το δεύτερο μέρος περιελάμβανε άσκηση σεισμού, όπου οι μαθητές κινήθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες. 
Το κατατοπιστικό αρχείο, δημιούργημα του σχολείου, που προβλήθηκε κατά την ενημέρωση βρίσκεται ΕΔΩ. Χρήσιμο είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα να το μελετάμε, διότι οι οδηγίες του περιορίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις του σεισμού!

3 σχόλια:

  1. Σύντομο και πρακτικό. Συγχαρητήρια στο 3ο γυμνάσιο για αυτή την εργασία. Καλό είναι να την πάρουν και τα άλλα σχολεία διότι οι σεισμοί φέτος όλο και πιο εκδηλωτικοί είναι. Η Ένωση Γονέων να αναλάβει πρωτοβουλία. Να προλάβουμε το σεισμό πριν μας προλάβει και με την ευχή να μας ξεχάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι χρειάζεται να ξέρουν τα παιδιά, γι' αυτό και η άσκηση πέτυχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή η άσκηση αυτή, αλλά για να έχει αποτέλεσμα, θα πρέπει να γίνεται μία φορά τον μήνα σε μη τακτή ημερομηνία και ώρα. Να αποφασίζεται από τον Διευθυντή και να είναι αιφνιδιατική τόσο για τα παιδιά όσο και για τους καθηγητές.

    Παρόμοια άσκηση πρέπει να υπάρχει και για την φωτιά. Από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν υπάρχει! Αν δεν γνωρίζετε πως να την κάνετε, ρωτήστε την Πυροσβεστική. Είμαι βέβαιος ότι θα χαρούν για την πρωτοβουλία σας και θα σας βοηθήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή